Page 152 - Bedeker_Gurman_2019.indd
P. 152

KOLIBA TRI STUDNIČKY U TOMÁŠOVCOV


        Demänovská dolina






        A:   Liptovský Mikuláš 5, 031 01 Demänovská Dolina
        T:  00421911555600
        open:  11:00-22:00
        Web : www.kolibatristudnicky.sk
        Email: koliba@domacakuchyna.eu


        „Najlepšie  bryndzové  halušky  sú  na  Liptove! “  ten-  sa hovorí, že „odvážnemu šťastie praje“. Z histórie je
        to výrok nášho nemenovaného priateľa nám znel         dobre známe, že nadšenie pre hľadanie novej cesty
        v ušiach, keď sme mali namierené do Demänovskej       je nevyhnutným predpokladom dosiahnutia  úspe-
        doliny, konkrétne do koliby  Tri Studničky u  Tomá-   chu. Slovenská gastronómia je originálna a vo sve-
        šovcov. Táto štýlová rodinná koliba sa nachádza na    te zatiaľ ešte nie príliš známa, takže pootvoriť okná
        mieste, kde chodili ľudia z mesta a z blízkeho oko-   a nechať dnu prúdiť čerstvý vzduch vo forme inšpi-
        lia po čistú pramenitú vodu. Príležitosť spoznať      rácie zo svetových kuchýň je efektívny spôsob, ako
        toto miesto a  ochutnať niečo z  ponuky miestnych     z nej urobiť niečo viac. V súlade s touto koncepciou
        špecialít (samozrejme aj bryndzové halušky) sme si    sme ocenili jazykové znalosti personálu, príjemnú ti-
        nemohli nechali ujsť a dobre sme urobili. Táto sym-   chú hudbu, ktora nerušila hostí a prispievala k uvoľ-
        patická koliba sa hrdí prívlastkom „slow food“. Tu sa   nenej atmosfére. Potešilo nás, že majiteľ koliby Tri
        nikto nikam neponáhľa. Zdroj inšpirácie pri založe-   Studničky má rád jazz. V programe podujatí sme si
        ní tohto podniku bol úcta k tradíciám a láska k do-   všimli viacerých jazzových interpretov , ktorí tu už
        movu. Pri príprave tradičných jedál sa dodržiavajú    koncertovali. Kapacita 100 miest je dostatočná aj na
        overené postupy, používajú sa čerstvé suroviny, no    takéto aktivity. Ochutnali sme tu vynikajúcu brynd-
        nebránia sa ani moderným trendom v gastronómii        zovú polievku, z moderného sveta gastronómie sme
        o čom svedčí fakt, že popri „klasike“ si tu zákazníci   si dali kačacie stehno pripravené metódou sous vide
        môžu dať jedlá pripravené metódou sous vide, kon-     so strapačkami a samozrejme – nechýbala slovenská
        fitované špeciality, vyrábajú si svoje vlastné omáčky,   klasika bryndzové halušky. Všetko bolo výborné, pri-
        grilujú na ohni a pribudla ponuka kvalitného hoväd-   pravené s láskou a predovšetkým originálne.
        zieho a jelenieho mäsa. Novinkou je aj pripravovaný   Priaznivci dobrého pivka si môžu pochutnať miest-
        interaktívny  jedálny  lístok.  Nápad  skĺbiť  domácu   nym mokom, milovníci kávy môžu ochutnať vlastnú
        tradíciu so súčasnými svetovými gastronomickými       kávičku. Tešíme sa na ďalšiu návštevu.
        trendmi je odvážny a  zaujímavý, veď nie nadarmo


































       152
   147   148   149   150   151   152   153   154   155   156   157