Page 148 - Bedeker_Gurman_2019.indd
P. 148

KOLIBA GRETA



        Liptovská Sielnica






        A:    Liptovská Sielnica 270, 032 23 Liptovská Sielnica
        T:  +421 911 897 078
        open:  9:00- 23:00
        Web: www.kolibagreta.sk
        Email:  kolibagreta@kolibagreta.sk



        Dnes sme sa mali možnosť zúčastniť jedinečnej a       né jedlo: fritovaná  kroketa z trhaného hovädzieho
        neopakovateľnej ochutnávky, ako aj fotografovania     mäsa, pomaly tiahnutá bravčová sviečkovica na by-
        príprav na Valentínske menu, ktorá sa nesie v duchu   linkách, wasabi zemiakové pyré, nákladaná Chioggia
        zážitkovej a modernej gastronómie. Koliba GRETA je    repa, pečená hliva kráľovská. Dezert 1: čokoládové
        rodinná reštaurácia, ktorá každoročne pripravuje pre   jedlé kamene plnené čučoriedkovým krémom, dopl-
        svojich zákazníkov zaujímavé sezónne ponuky na vy-    nené ovocným prachom a figovým kaviárom. Dezert
        sokej úrovni a organizuje rôzne gurmánske akcie za    č.2: dymiaci vanilkový muss , striekaný zelenou čo-
        účasti Slovenskej elity šéfkuchárov. Taktiež sa tu ko-  koládou, mango polievka, curacao kaviár. Mali sme
        najú rôzne benefičné akcie. Spolumajiteľ prevádzky    tú česť a možnosť degustovať toto exkluzívne nové
        Hotel Koliba Gréta pán Anton Považský s rodinou sa    menu, ktoré dokonale uspokjí aj tých najnáročnej-
        vždy môže spoľahnúť na stabilný a kvalitný tím, kto-  ších zákazníkov. Všetky chute, ako aj vône podáva-
        rý vedie špičkový executive chef Karol Sklenár, ktorý   ných pokrmov boli neodolateľné a zároveň posky-
        je vždy otvorený moderným trendom v gastronómii,      tovali pastvu pre oči. Na tento gurmánsky zážitok
        ktorá sa stala jeho vášňou a neustále sa v nej zdoko-  tak skoro nezabudneme. Toto excelentne priprave-
        naľuje. V novom zážitkovom menu sa môžete tešiť       né a naaranžované Valentínske menu určite vytvorí
        na Prípitok: Espuma z Redbullu a vodky praskajúci     vhodnú atmosféru na zblíženie nejedného Rómea s
        cukor. Predjedlo: jemne zaúdená Foie Gras , čereš-    Júliou. Aktuálne pracujeme na komplexnom zážitko-
        ňové pyré, kačací púder, maslový croissant. Polievka:   vom článku o celom komplexe Hotelu Koliba Gréta.
        paštrnákový krém, s hruškovým extraktom, Hlav-









































       148
   143   144   145   146   147   148   149   150   151   152   153