Page 102 - Bedeker_Gurman_2019.indd
P. 102
REŠTAURÁCIA CRISTALLO
Lednické Rovne
A: Rovňanská 366 (Kaštieľ, 020 61 Lednické Rovne
T: 0904 610 820
open: 10:00 - 16:00
web: www.cristallorestaurant.sk
Email: cristallo.lr@gmail.com
V historických priestoroch renesančného kaštieľa v kto ho ochutná, nájde lásku na celý život. Luxusný,
Lednických Rovniach do ktorých sa presťahovala až exkluzívny interiér reštaurácie náš zážitok z vy-
reštaurácia Cristallo sa varí na vysokej úrovni. Táto nikajúceho jedla ešte viac umocnil a uvedomili sme
reštaurácia tu síce pôsobí len odnedávna a okrem si, že takýchto špičkových (dnes sa skôr používa vý-
denného menu tu svojim hosťom ponúkajú aj rôzne raz prémiových) reštaurácií by sa na Slovensku zišlo
špeciality, napríklad bravčovú panenku pripravenú viac. Ďalšou špecialitou, ktorú sme ochutnali, bol zu-
metódou Sous vide na paštrnákovom pyré s jemne báč na marinovanom keli so zeleninkou, ktorému sa
blanšírovanou zeleninkou a demi glace redukciou. taktiež nedalo nič vyčítať.
Takto pripravená bravčová panenka vďaka použitiu Jedlo na tanieri lákalo už len svojim vzhľadom, ze-
tejto metódy (ide o niekoľkohodinové vystavenie lený hrášok pekne farebne kontrastoval s červenou
mäsa pôsobeniu tepla vo vodnom kúpeli vo vákuo- mrkvičkou a filet zo zubáča bol jedna báseň. Obslu-
vaných sáčkoch)zmäkne a zároveň si zachová svoju ha sa o nás vzorne starala a umožnila nám, aby sme
prirodzenú chuť a šťavu, pričom sa doslova rozplý- sa cítili ako v gastronomickom raji. Jedným slovom
va na jazyku. Je to technologicky aj časovo trochu – paráda. Svojou kapacitou 50 miest je to ideálne
náročnejší proces, výsledok však stojí za to. Táto miesto na usporiadanie rodinných osláv, svadieb a
metóda tepelnej úpravy pokrmov síce vznikla už v výročí, ktoré je rovnako vhodné aj na organizova-
60.- tychrokoch minulého storočia, ako ideálny spô- nie firemných akcií. Historické prostredie kaštieľa v
sob prípravy pokrmov pre kozmonautov vo vesmí- Lednických Rovniach je veľmi inšpiratívne a mimori-
re, ale jej cesta do vysokej gastronómie trvala ešte adne vhodné na kulinárske experimenty a zážitkovú
ďalších tridsať rokov. Mali sme príležitosť ochutnať gastronómiu.
toto výnimočné jedlo a môžeme potvrdiť, že ten,
102