Page 172 - Bedeker_2020.indd
P. 172

KOLIBA U TOMÁŠOVCOV



        Demänovská Dolina






            Liptovský Mikuláš 5, 031 01 Demänovská Dolina
            0911 555 600
            11:00-22:00
            www.kolibatristudnicky.sk
            tomas@imcreal.sk


        V demänovskej doline, neďaleko Liptovského Mikuláša sa   , originálne servírovanie, pokojná a priateľská atmosféra
        nachádza prevádzka, ktorej dobré meno sa šíri rýchlosťou   – to všetko sú atribúty vytvárajúce synergický efekt. Veľ-
        blesku. Je to Koliba u Tomášovcov – Tri Studničky. Svo-  mi nám chutilo aj miestne pivo „Pifko Ifka“, ktoré sa varí
        jou ojedinelou koncepciou, ktorá spája dva odlišné svety   v Liptovskom Mikuláši. Rozhodne ho treba vyskúšať . Po-
        - gastronómiu a  hudbu, sa hneď od svojho vzniku stala   tešila nás aj vynikajúca káva značky Caffe zelený štvorec.
        neopakovateľným miestom , ktoré má svojho  „ducha“.   Bonusom pre zákazníkov sú aj jazzové koncerty, ktoré sa
        Jednoducho, toto miesto má svoj genius loci.    Vkusne,   tu často konajú. Muzikanti, ktorí tu už hrali patria medzi
        citlivo, moderne a zároveň s úctou k zachovaniu tradícií   špičku vo svojom obore a veľmi radi sa sem opakovane
        našich predkov zariadená koliba evokuje škandinávsky   vracajú, pretože  majiteľ Koliby u  Tomášovcov - Richard
        architektonický štýl, ktorý sa vyznačuje dômyselnou kom-  Tomáš patrí medzi jazzových fanúšikov. Kvalitná zvuková
        bináciou dreva, kameňa a skla. Ak však hovoríme o tunaj-  aparatúra  je zárukou  dokonalého  zvuku  a  výnimočných
        šej o gastronómii  v štýle slow food, nemôžeme sa ubrániť   hudobných zážitkov. Pri našom hodnotení tohto podniku
        hodnoteniu v superlatívoch. Presne toto je ten druh pod-  sa nemôžeme ubrániť dojmu, že o takomto stánku kultú-
        niku, kvôli ktorému sa vám nelení absolvovať dlhú cestu   ry a kvalitnej gastronómie sa nám doteraz len snívavalo.
        autom, len aby ste si tu dali fantastické jedlo, ktoré vyso-  Tichá reprodukovaná jazzová hudba znejúca z reproduk-
        ko prevyšuje bežný slovenský štandard. Bryndzové haluš-  torov tu nikoho neruší, skôr naopak – vytvára ojedinelú
        ky, ktoré sme si tu dali, nemali chybu, vynikajúci a skvele   a príjemnú atmosféru. Tu sa naozaj nemusíte báť  o vaše
        pripravený bol aj pečený pstruh, flambované bravčové   ušné bubienky.  Okrem toho sme zistili, že počúvanie ja-
        koleno pripravené metódou sous vide, sme už bohužiaľ   zzovej hudby v  prostredí slovenskej koliby vôbec nie je
        nevládali celé zjesť - bolo však také chutné a lahodné, že   spájanie dvoch nezlučiteľných svetov. Skôr naopak – do-
        sa doslova rozplývalo na jazyku. Mňam, mňam a ešte raz   mácich  hostí  obohacuje  a  zahraničných  poteší. Túto  re-
        mňam.Myšlienka spojiť to najlepšie zo slovenskej a sve-  portáž končíme okrídlenou vetou , používanou pri zahá-
        tovej kuchyne do harmonického celku je naozaj chvály-  jení slávnych automobilových pretekov 24 hodín Le Mans:
        hodný nápad, ktorý je potvrdením skutočnosti, že keď sa
        chce, tak to „ide“. Poctivá domáca kuchyňa, dodržiavanie   “Gentlemen, start your engines“ !
        tradičných, ale aj moderných postupov pri príprave jedál


































       172
   167   168   169   170   171   172   173   174   175   176   177