Page 90 - Bedeker_Gurman_2019.indd
P. 90

MLYN U ANASTÁZIE



        Pohranice– 2. Návšteva






        A:   Pohranice 182, 951 02 Pohranice
        T:  +421 (0) 37 787 12 89
        open:  11:00- 21:00
        Web : www.mlynuanastazie.sk
        Email: info@mlynuanastazie.sk



        Naša v poradí už druhá návšteva v rodinnej reštau-    1. Kuracie medailóniky na jemnom karfiolovom pyré
        rácii Mlyn u Anastázie v Pohraniciach pri Nitre bola   s pečené batáty a grilovaný fenikel, omáčka zo zele-
        opäť veľmi príjemnou skúsenosťou. Po telefonickom     ného korenia zjemnená smotanou        
        dohovore so sympatickou pani majiteľkou sme ne-       2.  Pečené  stehienka  z  divej  kačice  na  restovanom
        váhali a  o  necelé dve hodiny sme už po druhý raz    špenáte, grilovaná hruška,  levandulová  redukcia,
        mali možnosť degustovať vynikajúce pokrmy pripra-     maslové zemiaky
        vené špeciálne pre nás. Aj keď včase nášho príchodu   Tieto  pokrmy boli vynikajúco pripravené, veľmi
        vrcholili prípravy na chystanú svadbu, po srdečnom    chutné a nádherne naaranžované na tanieri. Jedno-
        privítaní nás usadila a ponúkla nám na degustáciu     ducho - skvelé...
        menu pozostávajúce z dvoch hlavných jedál a dvoch      
        dezertov s kávičkou.                                  Potom nám priniesli dva  dezerty. Jahodový biskvit
        Boli sme zvedaví, čím nás tentoraz prekvapia, lebo    z tvarohu a mascarpone bol taktiež veľmi chutný, nie
        od našej prvej návštevy už prebehlo niekoľko me-      príliš sladký a veľmi „fotogenický“. 
        siacov.   Spomienky na našu prvú návštevu v  tejto    Druhým dezertom bola vyprážaná vanilková zmrz-
        príjemnej reštaurácii  nás oprávňovali očakávať len   lina v  kokosovo-kukuričnej  kruste, čučoriedková
        to najlepšie. Aj keď počasie vonku bolo daždivé       omáčka, domáca šľahačka. Tento rafinovaný dezert
        a nevľúdne, v interiéri reštaurácie sme okamžite po-  taktiež potešil všetky naše zmysly. 
        okriali. Zatiaľ čo v kuchyni pripravovali pre nás pokr-   
        my, pani majiteľka sa nám venovala. Netrvalo dlho     Naše gurmánske zážitky sme si odfotografovali .
        a k nášmu stolu sa s úsmevom blížila mladá, sympa-    Známe príslovie : „Raz vidieť je lepšie ako stokrát po-
        tická servírka, ktorá nám priniesla najskôr dve hlav-  čuť „ si tentoraz dovolíme  mierne  parafrázovať : „A
        né jedlá. Pre úplnosť uvádzame ich plné názvy :       najlepšie je to všetko zjesť“




































       90
   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95