Page 62 - Bedeker_Gurman_2019.indd
P. 62

REŠTAURÁCIA PIVNICA U ZLATEJ HUSI



        Slovenský Grob - II. Návšteva






        A:   Pezinská 634/2, 900 26 Slovenský Grob
        T: +421 33/647 82 25
        open:  11:30-23:00
        Web: www.zlatahus.sk
        Email: pivnica@zlatahus.sk


        Existujú miesta, na ktoré sa človek rád vracia a nie je   šieho  gurmána. Mňam... K  husacej pečienke nám
        to len tak náhodou. Vraciame sa radi tam, kde sme     ponúkli Cuvée Zlatej husi z vinárstva  Víno Černý,
        zažili niečo príjemné, dôležité, alebo výnimočné. Do   ktoré ideálne dopĺňalo tento pokrm. Potom na naše
        kategórie takýchto zážitkov sme zaradili aj našu ná-  veľké prekvapenie nasledoval ďalší chod v podobe
        vštevu v Reštaurácia Pivnica u zlatej husi v Sloven-  svetoznámej sviečkovej Wellington. O pôvode tejto
        skom Grobe. Na druhú návštevu v tomto známom          špeciality sa síce vedú spory, v každom prípade ide o
        rodinnom podniku sme sa veľmi tešili a boli sme       rafinovaný recept, v ktorom hrá prím pravá hovädzia
        zvedaví, čím nás tentoraz prekvapia. Priestory sme    sviečkovica natretá francúzskou horčicou v kabátiku
        už dôverne poznali z našej prvej návštevy a opäť nás   z lístkového cesta, pod ktorým sa ukrýva medzivrst-
        zaplavili príjemné pocity z harmonického prostredia   va vytvorená z (tajných) ingrediencií a obalená ten-
        Pivnice U Zlatej Husi. V miestach v ktorých sa človek   kými plátkami anglickej slaniny, prípadne parmskej
        príjemne cíti, sa ostatné zážitky ešte viac umocňujú.   šunky. Skutočne ideálne jedlo na slávnostnú tabuľu.
        Táto skúsenosť platila aj pri našej druhej návšteve.   Vzhľadom na to, že toto známe jedlo v Pivnici U Zlatej
        Po zvítaní sa s pani majiteľkou Dankou Kisslingovou,   Husi bežne neponúkajú, ak by ste mali záujem skúsiť
        nás usadili v priestoroch na prvom poschodí. Pri vý-  v Slovenskom Grobe niečo netradičné – objednávku
        bere menu na degustáciu sme sa zhodli na tom, že      na sviečkovú  Wellington treba nahlásiť vopred.  To
        tentoraz by bolo zaujímavé ochutnať niečo netradič-   ale nebolo všetko. Čakal nás ďalší netradičný chod
        né. Výbornú husacinku ktorú sme tu už mali možno-     – Burger Zlatej husi s domácimi hranolkami vytvo-
        sť ochutnať pri našej prvej návšteve tentoraz dôstoj-  rený z husacieho mäsa a husacej pečienky. Skvelé a
        ne „zastúpilo“ predjedlo v podobe jemnej a krehkej    veľmi originálne. Na záver nám ponúkli popcornovú
        lahôdky – husacej pečienky z vykŕmených husí. Fakt,   zmrzlinu, ktorá mala veľmi osobitú a zaujímavú chuť.
        že len kvôli tejto delikatese sú niektorí hostia ochot-  Takúto zmrzlinu sme mali možnosť ochutnať po prvý
        ní pricestovať zďaleka hovorí sám za seba. Neopa-     krát a veľmi nám chutila. S uspokojením sme mohli
        kovateľne delikátna chuť pečienky, ktorá sa vám do-   skonštatovať, že do Slovenského Grobu sa už necho-
        slova rozplynie na jazyku je ozajstným gurmánskym     dí „len“ na husacinu. Návštevu v Pivnici U Zlatej Husi
        zážitkom. V kombinácii s vhodne zvoleným vínkom       vám radi odporúčame.
        a domácim chlebíkom uspokojí aj toho najnáročnej-





























       62
   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67