Page 8 - BEDEKER GURMÁN 6-2021
P. 8

] B E D E K E R G U R M Á N • G A S T R O [


       Chlieb vo vajci INAK




       9 Hradská, 82107 Bratislava
       # +421 948 099 019
       E www.facebook.com/inyakokedysi

       Rozhovor s Martinom Kolníkom – šefkuchárom a zakla-
       dateľom streetfood konceptu Chlieb vo vajci INAK.

       Viete nám povedať na začiatok niečo o sebe?
       Volám sa Martin Kolník a pôsobím ako externý šefkuchár
       a zakladateľ streetfood konceptu Chlieb vo vajci INAK.
       Vo varení som našiel vášen už popri škole. Veľa skúse-
       ností som nabral pri práci so špičkovými šéfkuchármi,
       a preto som sa rozhodol ísť cestou externého šéfkuchára.

       Aký koncept ste pripravil a práve prečo?
       Koncept „ chlieb vo vajci INAK„ je založený na Slovenskej
       klasike, ktorú pozná určite každý. Sú to plnené chleby vo
       vajíčku, ktoré sú doplnené o prvky modernej gastronó-
       mie. Nazval by som to moderný návrat do detstva.

       Je to v niečom iné v porovnaní s konkurenciou?
       Streetfood „chlieb vo vajci INAK„ je momentálne jediný
       svojho druhu na území Slovenskej republiky. Preto porov-
       nanie s konkurenciou, je celkom obtiažne. Prirovnal by
       som to ku konceptu burgrov, ale v jednoduchšom a mo-
       dernejšom prevedení.                                veľa kvalitných zariadení a aj preto som vždy rád keď prí-
                                                           de nová príležitosť. Každý podnik je pre mňa veľká výzva
       Ako to celé začalo?                                 a preto sa vždy snažím urobiť si svoju prácu čo najlepšie.
       Vznik tohto konceptu je založený na skúsenostiach, ktoré   V TV ma môžete pravidelne vidieť v Dámskom klube.
       som nadobudol pri tvorení lístkov v reštauráciách po Slo-  V priebehu tohoto roka som tiež začal spolupracovať so
       vensku. Chlieb vo vajci som do lístkov zaraďoval medzi   značkou Tefal, pre ktorú budem natáčať videá a robiť
       raňajkové jedlá a stali sa tak obľúbené, že ich ľudia vyhľa-  kampane ktoré bude možné taktiež vidieť na obrazovkách
       dávali aj počas celého dňa. A tak vznikol nápad otvoriť   televízie.
       foodtruck s takýmto niečim. Nakoľko som koncept roz-
       biehal pred prvou vlnou pandémie, ľudia nemali až takú
       veľkú možnosť prísť ochutnať. Zúčastnil som sa na pár
       podujatiach, kde mal tento koncept veľmi dobrú odozvu.
       Teším sa na ďalšiu sezónu podujatí, aby mali ludia mož-
       nosť spoznať iný chlieb vo vajci na aký su zvyknutí.

       Kde Vás najdeme a kde môžeme ochutnať špeciality
       Momentálne moje špeciality je tažké si niekde vychutnať,
       nakoľko je situácia aká je. V pribehu leta bude možné
       nájsť môj foodtruck určite, ale kde to ešte ani sám ne-
       viem zatiaľ. Všetky informácie zdielam vždy na Facebook
       stránke alebo na Instagrame. (@chlieb_vo_vajci_inak).
       Čo sa týka mňa a varenia, nemám žiadne pevné miesto.
       V blízkej budúcnosti sa plánujem pustiť do projektu bufe-
       tu na hrádzi v Rusovciach, kde ma určite počas tohoto leta
       zastihnete.
                                                           Aké je Vaše najoblúbenejšie jedlo?
       S Vašim menom sa stretávame pomerne často,          Moje najobľúbenejšie jedlo je Sviečková na smotane,
       či už televízne relácie, alebo rôzne prvotriedne    ktorú milujem od malička. Nie len kvoli jej chuti, ale stala
       reštaurácie a hotely, viete nám povedať niečo       sa mi aj najoblúbenejšiou na prípravu. Kvalita tohoto jedľa
       bližšie?                                            spočíva hlavne v príprave, omáčku varím viac ako štyri
       Pôsobenie v hoteloch, či reštauráciach je vždy individuál-  hodiny. Jedlo má užasnú jemnú chuť a krémovú konzis-
       ne na základe objednania si služieb externého šéfkuchára.   tenciu. Už len domácu knedľu k tomu a dokonalé jedlo je
       Pri tejto práci som stretol veľa zaujímavých ľudi a spoznal   na tanieri.
       ] 8 [
   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13