Page 8 - BEDEKER GURMÁN 6-2021
P. 8
] B E D E K E R G U R M Á N • G A S T R O [
Chlieb vo vajci INAK
9 Hradská, 82107 Bratislava
# +421 948 099 019
E www.facebook.com/inyakokedysi
Rozhovor s Martinom Kolníkom – šefkuchárom a zakla-
dateľom streetfood konceptu Chlieb vo vajci INAK.
Viete nám povedať na začiatok niečo o sebe?
Volám sa Martin Kolník a pôsobím ako externý šefkuchár
a zakladateľ streetfood konceptu Chlieb vo vajci INAK.
Vo varení som našiel vášen už popri škole. Veľa skúse-
ností som nabral pri práci so špičkovými šéfkuchármi,
a preto som sa rozhodol ísť cestou externého šéfkuchára.
Aký koncept ste pripravil a práve prečo?
Koncept „ chlieb vo vajci INAK„ je založený na Slovenskej
klasike, ktorú pozná určite každý. Sú to plnené chleby vo
vajíčku, ktoré sú doplnené o prvky modernej gastronó-
mie. Nazval by som to moderný návrat do detstva.
Je to v niečom iné v porovnaní s konkurenciou?
Streetfood „chlieb vo vajci INAK„ je momentálne jediný
svojho druhu na území Slovenskej republiky. Preto porov-
nanie s konkurenciou, je celkom obtiažne. Prirovnal by
som to ku konceptu burgrov, ale v jednoduchšom a mo-
dernejšom prevedení. veľa kvalitných zariadení a aj preto som vždy rád keď prí-
de nová príležitosť. Každý podnik je pre mňa veľká výzva
Ako to celé začalo? a preto sa vždy snažím urobiť si svoju prácu čo najlepšie.
Vznik tohto konceptu je založený na skúsenostiach, ktoré V TV ma môžete pravidelne vidieť v Dámskom klube.
som nadobudol pri tvorení lístkov v reštauráciách po Slo- V priebehu tohoto roka som tiež začal spolupracovať so
vensku. Chlieb vo vajci som do lístkov zaraďoval medzi značkou Tefal, pre ktorú budem natáčať videá a robiť
raňajkové jedlá a stali sa tak obľúbené, že ich ľudia vyhľa- kampane ktoré bude možné taktiež vidieť na obrazovkách
dávali aj počas celého dňa. A tak vznikol nápad otvoriť televízie.
foodtruck s takýmto niečim. Nakoľko som koncept roz-
biehal pred prvou vlnou pandémie, ľudia nemali až takú
veľkú možnosť prísť ochutnať. Zúčastnil som sa na pár
podujatiach, kde mal tento koncept veľmi dobrú odozvu.
Teším sa na ďalšiu sezónu podujatí, aby mali ludia mož-
nosť spoznať iný chlieb vo vajci na aký su zvyknutí.
Kde Vás najdeme a kde môžeme ochutnať špeciality
Momentálne moje špeciality je tažké si niekde vychutnať,
nakoľko je situácia aká je. V pribehu leta bude možné
nájsť môj foodtruck určite, ale kde to ešte ani sám ne-
viem zatiaľ. Všetky informácie zdielam vždy na Facebook
stránke alebo na Instagrame. (@chlieb_vo_vajci_inak).
Čo sa týka mňa a varenia, nemám žiadne pevné miesto.
V blízkej budúcnosti sa plánujem pustiť do projektu bufe-
tu na hrádzi v Rusovciach, kde ma určite počas tohoto leta
zastihnete.
Aké je Vaše najoblúbenejšie jedlo?
S Vašim menom sa stretávame pomerne často, Moje najobľúbenejšie jedlo je Sviečková na smotane,
či už televízne relácie, alebo rôzne prvotriedne ktorú milujem od malička. Nie len kvoli jej chuti, ale stala
reštaurácie a hotely, viete nám povedať niečo sa mi aj najoblúbenejšiou na prípravu. Kvalita tohoto jedľa
bližšie? spočíva hlavne v príprave, omáčku varím viac ako štyri
Pôsobenie v hoteloch, či reštauráciach je vždy individuál- hodiny. Jedlo má užasnú jemnú chuť a krémovú konzis-
ne na základe objednania si služieb externého šéfkuchára. tenciu. Už len domácu knedľu k tomu a dokonalé jedlo je
Pri tejto práci som stretol veľa zaujímavých ľudi a spoznal na tanieri.
] 8 [