Page 34 - Bedeker_Gurman_2019.indd
P. 34
REŠTAURÁCIA SHIVA
Trnava
A: Halenárska 13, 917 01 Trnava
T: 0903 454 105
open: 10:00-22:00
Web : www.shivarestaurant.eu
Email: info@shivarestaurant.eu
Ako sme už v predchádzajúcich článkoch písali, mes- kú vôňu a chuť indickej kuchyne. Ale ak sa rozhod-
to Trnava prezývané aj slovenský Rím, sa môže po- nete zariskovať a skúsite si pripraviť pravé indické
chváliť vzrastajúcim počtom kvalitných reštaurácií. jedlo doma, podľa návodu z kuchárskej knihy, alebo
Po návšteve reštaurácie Shivana Halenárskej ulici z internetu, pripravte sa na to, že nikdy to nebude
môžeme potvrdiť, že pribudla k nim ďalšia. Sve- to pravé orechové. Recepty na známe indické jedlá
toznáma indická kuchyňa je známa svojou inten- boli vytvorené veľmi dávno a každý krok, ktorý pri
zívnou korenistou vôňou a veľkou rozmanitosťou v príprave vynecháte sa prejaví konečnom výsledku
závislosti od toho, z ktorej oblasti Indie dané jedlo viac, ako by ste mohli očakávať. Máme však pre Vás
pochádza. Najčastejšie používané sú korenia ako dobrú správu. Kto si chce vychutnať pravú indickú
kurkuma, koriander, rímska rasca, kardamóm,, chilli, kuchyňu, stačí ak zájde do indickej reštaurácie Shi-
šafrán,, fenikel, aníz, zázvor, škorica, klinčeky, bady- va v Trnave, lebo jedlá sú tu pripravované originál-
án, či muštátový kvet.Medzi milovníkmi skvelého nym indickým personálom. Možnosť usporiadať
indického jedla sú dobre známe pojmy ako, naan, spoločenské akcie, rodinné oslavy, alebo firemné
korma, vindalú, tandoori, tikka masala, karí, samo- večierky v priestoroch reštaurácie, prípadne men-
sa, ako aj rôzne obľúbené jogurtové, cibuľové, ale- šie akcie v salóniku určite poteší tých, ktorí chcú pre
bo paradajkové korenené omáčky, do ktorých sa svojich priateľov, kolegov, alebo rodinných prísluš-
namáčajú kúsky mäsa a zeleniny, ďalej osviežujúci níkov pripraviť netradičné prekvapenie v podobe
jogurtový nápoj lassi , štipľavé ovocné chutney (že ochutnávky exotickej indickej kuchyne. Samozrej-
by od slovenského prídavného mena chutný J?). mosťou sú aj služby catheringu. Kto raz ochutná in-
Toto rozmanité množstvo ingrediencií a postupov dické jedlo, navždy si ho zamiluje. Skúste to aj vy.
pri príprave indických jedál vytvára charakteristic-
34