Page 186 - Bedeker_Gurman_2019.indd
P. 186
HOTEL ZELENÁ LAGÚNA
Veľká Domaša
A: Vranovská cesta č.900/2, 094 02 Domaša rekreačná oblasť Dobrá
T: 0915 930 345
Web: zelenalaguna.sk
Email: rezervacie@zelenalaguna.sk
Hotel Zelená Lagúna na brehu vodnej nádrže Veľká koleno servírované ako terina, zelerová remuláda,
Domaša v Prešovskom kraji je obľúbeným miestom šípkový gel, domáci chlebík, či údený pstruh so slad-
oddychu a relaxu. Samozrejme, nechýba ani pestrá ko kyslou mrkvou, chrenovým créme fraiche a pra-
ponuka gastronomických služieb v podobe reštau- chom z mangalice. Medzi polievkami sme našli silný
rácie, Lobby Baru a vinárne so salónikom . My sme hovädzí vývar so zeleninou julienne a pečeňovými
mali možnosť bližšie sa zoznámiť s prostredím ho- haluškami, prípadne hubovú „Mačanku“ zo sušených
telovej reštaurácie, ktorá slúži ubytovaným hosťom, húb na kyslo, podávanú s domácim chlebom. V po-
ale aj všetkým ostatným návštevníkom, ktorí sa roz- nuke hlavných jedál sme našli špeciality z kuracieho,
hodli tráviť svoje voľné chvíle na Domaši a v blízkom bravčového, hovädzieho a teľacieho mäsa, jedlá z
okolí. Veľká, priestranná a presvetlená – tak by sa rýb, ďalej rôzne druhy cestovín, šaláty a dezerty. Z
dali stručne a výstižne charakterizovať prvé dojmy, názvov a zloženia viacerých pokrmov bola cítiť in-
ktorými na nás reštaurácia zapôsobila, keď sme vo- špirácia svetovo uznávanou francúzskou kuchyňou.
šli dnu. Zariadenie je moderné, vkusné a navodzu- Bohatá je aj ponuka nealkoholických a alkoholických
je príjemnú, optimistickú náladu. V jedálnom lístku nápojov, medzi ktorými nechýba ani obľúbe náznač-
sme okrem bežnej ponuky jedál našli aj regionálne ka šampanského slávnej americkej filmovej hviezdy
špeciality, ako vyprážané rezne z bravčovej panenky Marylin Monroe – Dom Perignon. Kus nádhernej prí-
so zemiakovým šalátom po sedliacky, alebo halušky rody na východnom Slovensku, profesionálne služby
s bryndzou, slaninkou a créme fraiche. Zaujala nás na vysokej úrovni, skvelá kuchyňa a milý personál sú
aj bryndzová panna cotta v z bryndzovej peny, pra- vari dostatočným dôvodom na návštevu. My sa sem
chu zo sušenej šunky a prepeličieho vajíčka nalože- budeme určite radi vracať.
ného v cvikle. Nechýbajú ani predjedlá ako údené
186