Page 186 - Bedeker_Gurman_2019.indd
P. 186

HOTEL ZELENÁ LAGÚNA



        Veľká Domaša







        A:    Vranovská cesta č.900/2, 094 02 Domaša rekreačná oblasť Dobrá
        T:  0915 930 345
        Web: zelenalaguna.sk
        Email: rezervacie@zelenalaguna.sk




        Hotel Zelená Lagúna na brehu vodnej nádrže Veľká      koleno servírované ako terina, zelerová remuláda,
        Domaša v Prešovskom kraji je obľúbeným miestom        šípkový gel, domáci chlebík, či údený pstruh so slad-
        oddychu a relaxu. Samozrejme, nechýba ani pestrá      ko kyslou mrkvou, chrenovým créme fraiche a pra-
        ponuka gastronomických služieb v podobe reštau-       chom z mangalice. Medzi polievkami sme našli silný
        rácie, Lobby Baru a vinárne so salónikom . My sme     hovädzí vývar so zeleninou julienne a pečeňovými
        mali možnosť bližšie sa zoznámiť s prostredím ho-     haluškami, prípadne hubovú „Mačanku“ zo sušených
        telovej reštaurácie, ktorá slúži ubytovaným hosťom,   húb na kyslo, podávanú s domácim chlebom. V po-
        ale aj všetkým ostatným návštevníkom, ktorí sa roz-   nuke hlavných jedál sme našli špeciality z kuracieho,
        hodli tráviť svoje voľné chvíle na Domaši a v blízkom   bravčového, hovädzieho a teľacieho mäsa, jedlá z
        okolí.  Veľká, priestranná a presvetlená – tak by sa   rýb, ďalej rôzne druhy cestovín, šaláty a dezerty. Z
        dali stručne a výstižne charakterizovať prvé dojmy,   názvov a zloženia viacerých pokrmov bola cítiť in-
        ktorými na nás reštaurácia zapôsobila, keď sme vo-    špirácia svetovo uznávanou francúzskou kuchyňou.
        šli dnu. Zariadenie je moderné, vkusné a navodzu-     Bohatá je aj ponuka nealkoholických a alkoholických
        je príjemnú, optimistickú náladu. V jedálnom lístku   nápojov, medzi ktorými nechýba ani obľúbe náznač-
        sme okrem bežnej ponuky jedál našli aj regionálne     ka šampanského slávnej americkej filmovej hviezdy
        špeciality, ako vyprážané rezne z bravčovej panenky   Marylin Monroe – Dom Perignon. Kus nádhernej prí-
        so zemiakovým šalátom po sedliacky, alebo halušky     rody na východnom Slovensku, profesionálne služby
        s bryndzou, slaninkou a créme fraiche. Zaujala nás    na vysokej úrovni, skvelá kuchyňa a milý personál sú
        aj bryndzová panna cotta v z bryndzovej peny, pra-    vari dostatočným dôvodom na návštevu. My sa sem
        chu zo sušenej šunky a prepeličieho vajíčka nalože-   budeme určite radi vracať.
        ného v cvikle. Nechýbajú ani predjedlá ako údené






































       186
   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191