Page 91 - BEDEKER GURMAN 2021
P. 91
GASTRO
zahraničným cestám a osobným kontaktom vám ho pripravia tak, že pravdepodobne si ho
s viacerými šéfkuchármi z celého sveta povýšil už nebudete dávať inde... No a čo tak objednať
na zaujímavú kombináciu tradície a moderny. si konfitované pečené koleno? Alebo slovenskú
Vo svojej kuchyni kladie dôraz na čerstvosť su- klasiku – bryndzové halušky? Nech sa páči, vý-
rovín, ktoré nakupuje od miestnych farmárov, ber je len na vás. Vlastné pivo IFKA, veľký výber
dodržiavanie tradičných postupov pri príprave domácich destilátov a kvalitných vín, kávička
jedál, ale svoje nezastupiteľné miesto tu majú značky Zelený štvorec... Páčil sa nám aj indivi-
aj moderné trendy v gastronómii a originálne duálny prístup k zákazníkovi a osobitá atmo-
stolovanie. Atraktívny jedálny lístok je pekne sféra tejto prevádzky. Príjemný drevený inte-
graficky spracovaný a fotografie jedál na ňom riér koliby, pekný výhľad na okolie, domáca, až
vyzerajú tak lákavo, že len veľmi ťažko sa bu- takmer rodinná atmosféra tohto podniku a bo-
dete pri výbere rozhodovať. Navyše, nájdete tu nusy v podobe možnosti ubytovanie v priľahlom
veľa poučného a vtipného čítania, ktoré vás po- penzióne, ako aj živé jazzové a iné koncerty – to
zitívne naladí a pripraví na dokonalý gastrono- všetko robí z Koliby tri studničky miesto ideálne
mický zážitok. Bola by škoda neochutnať každú pre rôzne vekové i záujmové kategórie návštev-
z ponúkaných špecialít. níkov.
Niektoré z nich zaujmú svojou jednoduchosťou,
iné svojou rafinovanosťou. Asi najlepšie bude, Kto si chce vychutnať pravú slovenskú kuchyňu,
ak sa na pár dní ubytujete v tunajšom penzió- prípadne má chuť na niečo „svetové“ a zároveň
ne a postupne otestujete ponuku a la carte. miluje dobrú hudbu – Koliba Tri studničky u To-
Napríklad, ak máte radi čerstvého pstruha – tu mášovcov je zárukou vašej spokojnosti.
BEDEKER GURMÁN 89