Page 45 - BEDEKER GURMAN 2021
P. 45
GASTRO
Tomáš Pörsök, ktorý pôsobí v gastro- rem si na svoje môžu prísť nielen milov-
nómii už od roku 1997. Spolu s druhým níci tradičných slovenských jedál, ale aj
šéfkuchárom Tiborom Saghym sú záru- tí, ktorí znesú vo svojich útrobách aj po-
kou, že vám tu bude chutiť bez ohľadu riadnu dávku kapsaicínu. Samozrejme,
na vaše preferencie. Je to pohodlné, aj ponuka menu je pestrá a rôznorodá,
praktické zároveň, pričom nápad spo- takže aj zákazníci, ktorí si strážia svoju
jiť dve tak odlišné kuchyne je skutočne líniu sa tu chutne a zdravo prestravujú.
originálny a v našich končinách ojedine- Na tých, čo si predsa len radi trochu viac
lý. Zákazník tu má možnosť nielen dô- „dožičia“ tu čakajú šťavnaté hamburge-
kladnejšie spoznať rozdiely v príprave, ry, rôzne grilované špeciality, gurmán-
používaní ingrediencií a ochucovaní po- ska misa a mnohé ďalšie dobroty. Pri
krmov, ale aj skvelú príležitosť oboha- výbere dezertov sme radi skonštatova-
tiť svoje gastronomické zážitky o nové li, že v ponuke nechýbalo ani obľúbené
poznatky. Vďaka tomu si tu môžete do- jedlo z nášho detstva – krupicová kaša
priať gurmánsky pôžitok z pokrmov, s grankom. Každému, kto si rád dopra-
ktoré sa napriek tomu, že pochádzajú je kvalitné jedlo v príjemnom prostredí
z dvoch susediacich krajín výrazne od návštevu v reštaurácii SK-HU Étterem
seba odlišujú. V reštaurácii SK-HU Étte- vrelo odporúčame.
BEDEKER GURMÁN 43