Page 54 - Bedeker_2020.indd
P. 54

REŠTAURÁCIA PIVNICA U ZLATEJ HUSI


        Slovenský Grob






            Pezinská 634/2, 900 26 Slovenský Grob
            033/647 82 25
            11:30-23:00
            www.zlatahus.sk

        Reštaurácia Pivnica u zlatej husi, ktorá sa nachádza hneď   sa nachádzajú aj vzácne archívne „kúsky“) že najlepšie
        na začiatku obce, ak prichádzate od Vajnor, alebo od Pe-  urobíte, ak si dáte poradiť s jeho výberom od skúseného
        zinka. V tejto rodinnej reštaurácii si už štvrtá generácia   someliéra.
        odovzdáva tajný rodinný recept, ktorý zaručuje, že hus
        bude správne upečená a jej pečienka sa bude priam roz-  V Pivnici u zlatej husi okrem tradičných husacích dobrôt
        plývať na jazyku. Spojenie toho najlepšieho z tradície a   môžete ochutnať aj ďalšie úžasné špeciality. Majú tu na-
        moderných gastronomických postupov prinieslo tejto    príklad skvelé hovädzie steaky z mäsa ušľachtilých plem-
        reštaurácii veľa významných gastronomických ocenení a   ien (Kobe, Wagyu)a steak „Zlatej husi“ s foie gras a bata-
        priazeň domácich i zahraničných hostí, ktorí sa sem opa-  tovým pyré.
        kovane vracajú, aby si dopriali kráľovskú hostinu v kúzel-
        nom, štýlovom prostredí s perfektnou obsluhou.        Táto špecialita má zlato nielen v názve, ale je aj skutočne
                                                              zlatá, pretože povrch tohto steaku je potiahnutý vrstvou
        Tradičná hostina v Pivnici u zlatej husi zvyčajne začína sil-  jedlého 24- karátového zlata. Medzi dezertmi nájdeme aj
        ným vývarom z husacích drobov a delikátnou špecialitou   tradičné špeciality slovenskej kuchyne - domácu ťahanú
        - vykŕmenou husacou pečeňou, ktorú tu pripravujú buď   štrúdľu, lokše s lekvárom a makom, ktoré sú pre každého
        na tradičný spôsob, alebo grilovanú na karamelizovanom   stolovníka aj napriek pocitu sýtosti neodolateľným poku-
        jablku s brusnicovou omáčkou a hriankou. Potom príde   šením. Podotkneme ešte, že šéfkuchár reštaurácie je Mi-
        na rad dozlata upečená, úžasne voňajúca a chrumkavá   roslav Pospech.
        grobská kráľovská husacina s domácimi lokšami a duse-
        nou červenou kapustou.                                Potom  zvyčajne  nasleduje  kávička  a  niektorí  znalci  od-
                                                              porúčajú tieto lukulské hody zakončiť „kapúrkovou“ do-
        K takýmto husacím hodom neodmysliteľne patrí víno,    mácou slivovicou. Ak ste ešte nenavštívili reštauráciu Piv-
        ktoré  tu doslova „tečie  prúdom“.  Ponuka je taká  bohatá   nica u zlatej husi v Slovenskom Grobe, mali by ste tak čo
        (200 druhov domácich i zahraničných vín, medzi ktorými   najskôr urobiť. Čaká tu na vás gurmánske dobrodružstvo







































       54
   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59