Page 54 - Bedeker_2020.indd
P. 54
REŠTAURÁCIA PIVNICA U ZLATEJ HUSI
Slovenský Grob
Pezinská 634/2, 900 26 Slovenský Grob
033/647 82 25
11:30-23:00
www.zlatahus.sk
Reštaurácia Pivnica u zlatej husi, ktorá sa nachádza hneď sa nachádzajú aj vzácne archívne „kúsky“) že najlepšie
na začiatku obce, ak prichádzate od Vajnor, alebo od Pe- urobíte, ak si dáte poradiť s jeho výberom od skúseného
zinka. V tejto rodinnej reštaurácii si už štvrtá generácia someliéra.
odovzdáva tajný rodinný recept, ktorý zaručuje, že hus
bude správne upečená a jej pečienka sa bude priam roz- V Pivnici u zlatej husi okrem tradičných husacích dobrôt
plývať na jazyku. Spojenie toho najlepšieho z tradície a môžete ochutnať aj ďalšie úžasné špeciality. Majú tu na-
moderných gastronomických postupov prinieslo tejto príklad skvelé hovädzie steaky z mäsa ušľachtilých plem-
reštaurácii veľa významných gastronomických ocenení a ien (Kobe, Wagyu)a steak „Zlatej husi“ s foie gras a bata-
priazeň domácich i zahraničných hostí, ktorí sa sem opa- tovým pyré.
kovane vracajú, aby si dopriali kráľovskú hostinu v kúzel-
nom, štýlovom prostredí s perfektnou obsluhou. Táto špecialita má zlato nielen v názve, ale je aj skutočne
zlatá, pretože povrch tohto steaku je potiahnutý vrstvou
Tradičná hostina v Pivnici u zlatej husi zvyčajne začína sil- jedlého 24- karátového zlata. Medzi dezertmi nájdeme aj
ným vývarom z husacích drobov a delikátnou špecialitou tradičné špeciality slovenskej kuchyne - domácu ťahanú
- vykŕmenou husacou pečeňou, ktorú tu pripravujú buď štrúdľu, lokše s lekvárom a makom, ktoré sú pre každého
na tradičný spôsob, alebo grilovanú na karamelizovanom stolovníka aj napriek pocitu sýtosti neodolateľným poku-
jablku s brusnicovou omáčkou a hriankou. Potom príde šením. Podotkneme ešte, že šéfkuchár reštaurácie je Mi-
na rad dozlata upečená, úžasne voňajúca a chrumkavá roslav Pospech.
grobská kráľovská husacina s domácimi lokšami a duse-
nou červenou kapustou. Potom zvyčajne nasleduje kávička a niektorí znalci od-
porúčajú tieto lukulské hody zakončiť „kapúrkovou“ do-
K takýmto husacím hodom neodmysliteľne patrí víno, mácou slivovicou. Ak ste ešte nenavštívili reštauráciu Piv-
ktoré tu doslova „tečie prúdom“. Ponuka je taká bohatá nica u zlatej husi v Slovenskom Grobe, mali by ste tak čo
(200 druhov domácich i zahraničných vín, medzi ktorými najskôr urobiť. Čaká tu na vás gurmánske dobrodružstvo
54