Page 18 - Bedeker_2020.indd
P. 18

REŠTAURÁCIA GLOBO



        Bratislava






            Františkánske námestie 7, 811 01 Bratislava
            02/436 391 67
            17:00-22:00
            www.globorestaurant.sk
            rezervacie@globorestaurant.sk


        Uprostred historického centra Bratislavy na Františkán-  premenil  na  distingvovaného  labužníka,  s  pôžitkom  vy-
        skom námestí existuje reštaurácia patriaca známemu slo-  chutnávajúceho  skvelé sústa  a  znalecky  oceňujúceho
        venskému vinárovi a nadšenému propagátorovi kvalitnej   výber vín odporučených someliérom.  Presne takýmto
        gastronómie – pánovi Petrovi Matyšákovi, ktorá by  ne-  typom prevádzky je   reštaurácia Globo. Ak je pravdou,
        mala uniknúť pozornosti žiadneho skutočného gurmána.   že  prostredie  vychováva  ľudí,  tak  tu  to  platí  dvojnásob-
        Teda, aby sme boli presnejší  - gurmeta. Vo francúzskom   ne. Hostia, ktorí sem vkročia si automaticky stišujú svoje
        jazyku je totiž rozdiel vo význame slov gourmand a gour-  mobily a  absolvujú zázračnú premenu  z  uponáhľaných
        met taký priepastný , ako v slovenčine medzi „papkáčom“   bytostí na radostne očakávajúcich nedočkavcov. Skúsený
        a „labužníkom“. Umeniu vedieť oceniť a vychutnať skvelé   tím pod vedením známeho šéfkuchára Branislava Križana
        jedlo sa treba postupne učiť. Zďaleka to nie je len o jed-  vám pripraví jednu z variácií degustačné menu, alebo si
        le, ale aj o správnom stolovaní, párovaní nápojov, umení   môžete niečo z  Á la carte  podľa vášho výberu.  Všetky
        konverzácie  a  v  neposlednom  rade  o  dodržiavaní  zásad   pokrmy sú pripravované z  lokálnych, čerstvých surovín
        spoločenského správania sa.  Vhodnosť výberu tém na   v bio kvalite s certifikátom. Dokonalé zladenie vôní, chu-
        konverzáciu pritom neraz býva dôležitejšia, ako samot-  tí, tvarov a farieb predložených pokrmov bude ešte dlho
        ný  akt  stolovania,  pretože  pri  nevhodne  zvolenej téme   vo vás rezonovať. Vo vínnom bare je pripravených až 150
        sa ľahko môže stať, že aj z  tej najvyberanejšej lahôdky   druhov skvelých domácich i zahraničných vín, ktoré vám
        nám ostane len nestráviteľná hrča v krku. Najlepším mies-  odprezentujú skúsení someliéri. Zárukou toho, že tu bu-
        tom, kde si môžeme toto umenie zdokonaliť je návšteva   dete v dobrých rukách je manager prevádzky Dominik Ba-
        reštaurácie, v ktorej je všetko od začiatku premyslené tak,   ránek, ktorý pôsobil v londýnskom hoteli Savoy. Návšteva
        aby sa v nej aj ten najväčší „frfľoš“ stíchol a zázračne sa   zážitkovej reštaurácie Globo určite stojí za vyskúšanie.











































       18
   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23