Page 160 - Bedeker_Gurman_2019.indd
P. 160

HOTEL SOLISKO ****



        Štrbské pleso






        A:   Pri jazere 4046/1, 059 85 Vysoké Tatry-Štrbské Pleso
        T:  052/426 28 00
        open:  NON-STOP
        Web: hotelsolisko.sk
        Email:  hotel@hotelsolisko.sk


        Na brehu Štrbského Plesa, v nadmorskej výške 1346     álnej kondície a možností. Okrem toho je tu úžasný
        m.n.m. sa nachádza ****Hotel Solisko, celoročne       pokoj a fantastická príroda. Priam dokonalé mies-
        vyhľadávaný   a obľúbený medzi domácimi i zahra-      to na relax. Po nemecky by sa jej krása dala opísať
        ničnými turistami.V minulosti sa na tomto mieste      dvomi slovami „einfach malerisch“. Obzvlášť keď na
        pôvodne nachádzala Vila Augusta, ktorá slúžila ako    hladinu plesa zostúpi ranná hmla a zubaté slnko ne-
        letovisko cisárskeho dvora.  Terajší názov nesie od   smelo vysiela svoje zlaté lúče spoza tatranských ští-
        roku  2011.  Atraktívna  lokalita  do  ktorej  je  budova   tov. No nádhera...
        ****Hotela Solisko zakomponovaná každoročne pri-      **** Hotel Solisko ponúka pre svojich hostí ubyto-
        ťahuje nových zákazníkov. Okolie Štrbského Plesa je   vanie  v rôznych kategóriach. Od  štandardnej izby
        vhodným miestom na prechádzky, jednoduché túry-       s balkónom, alebo bez balkóna, rodinnej izby, izby
        ,cyklistické trasy  a zároveň aj  ideálnou  základňou   deluxe, až po kráľovskú deluxe izbu s nadštandard-
        pre náročné horolezecké výstupy.  Každý návštevník    nou rozlohou a welcome drinkom. Hotel Solisko má
        si môže vybrať športovú aktivitu podľa svojej aktu-   svoj vlastný wellnessa fitness ktorý je pre ubytova-
                                                                          ných hostí v cene pobytu. Samostatnou
                                                                          kapitolou je reštaurácia Al Lago, v ktorej
                                                                          kraľuje šéfkuchár Martin Kurhajec, ktorý
                                                                          získal ocenenie zostavovateľov publiká-
                                                                          cie Trend Top Reštaurácie a Hotely 2018.
                                                                          Táto cena sa každoročne udeľuje šéfku-
                                                                          chárom vlastniacim reštauráciu. Vo svo-
                                                                          jej kuchyni pri príprave pokrmov kladie
                                                                          dôraz na používanie čerstvých a kvalit-
                                                                          ných surovín, aby čo najlepšie mohla vy-
                                                                          niknúť ich pôvodná chuť.Pri príprave je-
                                                                          dál sa nepoužívajú umelé dochucovadlá
                                                                          a nezahusťuje sa múkou. Pečie sa tu
                                                                          výborná pizza robená z talianskej múky
                                                                          Caputo. V jedálnom lístku nájdeme popri
                                                                          tradičnej mediteriánskej kuchyni, konfi-
                                                                          tovanom jahňacom stehne, grilovaných
                                                                          morských rybách, výživných polievkach,
                                                                          širokom výbere chutných šalátov a stea-
                                                                          koch z argentínskej odležanej sviečkovi-
                                                                          ce aj slovenskú klasiku reprezentovanú
                                                                          bryndzovými haluškami, strapačkami,
                                                                          pirohmi a šúľancami.
                                                                          Ponuka jedál je aktuálne dopĺňaná o
                                                                          sezónnu ponuku.V jarnom menu nechý-
                                                                          bajú špeciality z medvedieho cesnaku a
                                                                          špargle. Ak budete mať  pocit, že je naj-
                                                                          vyšší čas zrelaxovať   a načerpať   novú
                                                                          energiu – pobyt v ****Hoteli Solisko
                                                                          bude určite tým správnym rozhodnutím.



       160
   155   156   157   158   159   160   161   162   163   164   165