Page 160 - Bedeker_Gurman_2019.indd
P. 160
HOTEL SOLISKO ****
Štrbské pleso
A: Pri jazere 4046/1, 059 85 Vysoké Tatry-Štrbské Pleso
T: 052/426 28 00
open: NON-STOP
Web: hotelsolisko.sk
Email: hotel@hotelsolisko.sk
Na brehu Štrbského Plesa, v nadmorskej výške 1346 álnej kondície a možností. Okrem toho je tu úžasný
m.n.m. sa nachádza ****Hotel Solisko, celoročne pokoj a fantastická príroda. Priam dokonalé mies-
vyhľadávaný a obľúbený medzi domácimi i zahra- to na relax. Po nemecky by sa jej krása dala opísať
ničnými turistami.V minulosti sa na tomto mieste dvomi slovami „einfach malerisch“. Obzvlášť keď na
pôvodne nachádzala Vila Augusta, ktorá slúžila ako hladinu plesa zostúpi ranná hmla a zubaté slnko ne-
letovisko cisárskeho dvora. Terajší názov nesie od smelo vysiela svoje zlaté lúče spoza tatranských ští-
roku 2011. Atraktívna lokalita do ktorej je budova tov. No nádhera...
****Hotela Solisko zakomponovaná každoročne pri- **** Hotel Solisko ponúka pre svojich hostí ubyto-
ťahuje nových zákazníkov. Okolie Štrbského Plesa je vanie v rôznych kategóriach. Od štandardnej izby
vhodným miestom na prechádzky, jednoduché túry- s balkónom, alebo bez balkóna, rodinnej izby, izby
,cyklistické trasy a zároveň aj ideálnou základňou deluxe, až po kráľovskú deluxe izbu s nadštandard-
pre náročné horolezecké výstupy. Každý návštevník nou rozlohou a welcome drinkom. Hotel Solisko má
si môže vybrať športovú aktivitu podľa svojej aktu- svoj vlastný wellnessa fitness ktorý je pre ubytova-
ných hostí v cene pobytu. Samostatnou
kapitolou je reštaurácia Al Lago, v ktorej
kraľuje šéfkuchár Martin Kurhajec, ktorý
získal ocenenie zostavovateľov publiká-
cie Trend Top Reštaurácie a Hotely 2018.
Táto cena sa každoročne udeľuje šéfku-
chárom vlastniacim reštauráciu. Vo svo-
jej kuchyni pri príprave pokrmov kladie
dôraz na používanie čerstvých a kvalit-
ných surovín, aby čo najlepšie mohla vy-
niknúť ich pôvodná chuť.Pri príprave je-
dál sa nepoužívajú umelé dochucovadlá
a nezahusťuje sa múkou. Pečie sa tu
výborná pizza robená z talianskej múky
Caputo. V jedálnom lístku nájdeme popri
tradičnej mediteriánskej kuchyni, konfi-
tovanom jahňacom stehne, grilovaných
morských rybách, výživných polievkach,
širokom výbere chutných šalátov a stea-
koch z argentínskej odležanej sviečkovi-
ce aj slovenskú klasiku reprezentovanú
bryndzovými haluškami, strapačkami,
pirohmi a šúľancami.
Ponuka jedál je aktuálne dopĺňaná o
sezónnu ponuku.V jarnom menu nechý-
bajú špeciality z medvedieho cesnaku a
špargle. Ak budete mať pocit, že je naj-
vyšší čas zrelaxovať a načerpať novú
energiu – pobyt v ****Hoteli Solisko
bude určite tým správnym rozhodnutím.
160