Page 33 - BEDEKER GURMAN 2021
P. 33
GASTRO
Na našich cestách sa často stretávame s rôznymi zaujímavými ľuďmi
a „nositeľmi“ tradícií, z ktorých máloktorá je tak preslávená, ako tradícia
pečenia husí v Slovenskom Grobe.
edzi viacerými prevádzkami v tejto malebnej kovej sezóny by bol hriech nedopriať si tento špe-
Mzápadoslovenskej podkarpatskej obci sme cifický, typicky „náš“ nápoj, na ktorého blahodárne
mali možnosť navštíviť tradičnú domácu reštau- účinky nedajú dopustiť ani viaceré kapacity medzi
ráciu Grobský dvor, ktorá sa nachádza hneď na za- odborníkmi na zdravý životný štýl. Pre tých, ktorí sa
čiatku Grobu. Návštevníkov tejto prevádzky upúta ešte nezúčastnili takýchto lukulských hodov odpo-
figurína v ľudovom kroji a štýlovo pôsobiaci exteriér rúčame prísť zásadne s prázdnym žalúdkom, preto-
Grobského dvora, ktorý si napriek tomu, že prešiel že len tak si budete môcť vychutnať tento gurmán-
modernizáciou a úpravami zohľadňujúcimi jeho sú- sky viacboj so všetkými chodmi. Na návštevu tejto
časnú funkciu dodnes zachoval svoj pôvab a čaro. štýlovej reštaurácie odporúčame rezerváciu vopred.
V Grobskom Dvore tak môžu návštevníci obdivovať Pre milovníkov husaciny je dobrou správou, že túto
nielen um a fortieľ predošlých generácií, ale aj dob- pochúťku si môžu dopriať po celý rok.
rý vkus a zmysel pre detail jeho súčasných majite-
ľov. Ponuke jedálneho lístka tu dominujú klasické Príjemné prostredie rodinnej reštaurácie Grobský
husacie hody, v ktorých nesmie chýbať husacia vykŕ- Dvor v Slovenskom Grobe vám umožní nielen doko-
mená pečienka, pečená hus, lokše, červená kapusta nale si vychutnať túto skvelú pochúťku, ale budete
a domáca štrúdľa. K jedlu sa podáva výborné vínko mať možnosť zažiť atmosféru domáceho prostre-
od miestnych vinárov a samozrejme počas burčia- dia s priateľskou a pohotovou obsluhou.
BEDEKER GURMÁN 31