Page 33 - BEDEKER GURMAN 2021
P. 33

GASTRO























































               Na našich cestách sa často stretávame s rôznymi zaujímavými ľuďmi
               a „nositeľmi“ tradícií, z ktorých máloktorá je tak preslávená, ako tradícia
               pečenia husí v Slovenskom Grobe.



                    edzi viacerými prevádzkami v  tejto malebnej   kovej sezóny by bol hriech nedopriať si tento špe-
               Mzápadoslovenskej  podkarpatskej obci  sme     cifický, typicky „náš“ nápoj, na ktorého blahodárne
               mali možnosť navštíviť tradičnú domácu reštau-  účinky nedajú dopustiť ani viaceré kapacity medzi
               ráciu Grobský dvor, ktorá sa nachádza hneď na za-  odborníkmi na zdravý životný štýl. Pre tých, ktorí sa
               čiatku Grobu. Návštevníkov tejto prevádzky upúta   ešte nezúčastnili takýchto lukulských hodov odpo-
               figurína v ľudovom kroji a štýlovo pôsobiaci exteriér   rúčame prísť zásadne s prázdnym žalúdkom, preto-
               Grobského dvora, ktorý si napriek tomu, že prešiel   že len tak si budete môcť vychutnať tento gurmán-
               modernizáciou a úpravami zohľadňujúcimi jeho sú-  sky viacboj so všetkými chodmi. Na návštevu tejto
               časnú funkciu dodnes zachoval svoj pôvab a  čaro.   štýlovej reštaurácie odporúčame rezerváciu vopred.
               V Grobskom Dvore tak môžu návštevníci obdivovať   Pre milovníkov husaciny je dobrou správou, že túto
               nielen um a fortieľ predošlých generácií, ale aj dob-  pochúťku si môžu dopriať po celý rok.
               rý vkus a zmysel pre detail jeho súčasných majite-
               ľov. Ponuke jedálneho lístka tu dominujú klasické   Príjemné prostredie rodinnej reštaurácie Grobský
               husacie hody, v ktorých nesmie chýbať husacia vykŕ-  Dvor v Slovenskom Grobe vám umožní nielen doko-
               mená pečienka, pečená hus, lokše, červená kapusta   nale si vychutnať túto skvelú pochúťku, ale budete
               a domáca štrúdľa. K jedlu sa podáva výborné vínko   mať možnosť zažiť atmosféru domáceho prostre-
               od miestnych vinárov a samozrejme počas burčia-  dia s priateľskou a pohotovou obsluhou.





                                                                                        BEDEKER GURMÁN    31
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38