Page 160 - BEDEKER GURMAN 2021
P. 160

LIFESTYLE



            zažite dokonaLú



            indiu na sLovensku





            Robia osvetu indickému jedlu a prinášajú suroviny

            pre túto exotickú kuchyňu na stoly Slovákov.



            Reč je o dvoch priateľoch a zakladateľoch portálu www.indickekorenie.sk,
            Mariánovi Gaľovi a Matejovi Lukačkovi, ktorí učia Slovensko o filozofii
            indického jedla už od roku 2016.



                                    Indické jedlo je umenie.  Varenie je v  Indii    vášniví kuchári, jednoducho vždy
                                    akýmsi rituálom, či terapiou plnou vôní, z kto-  vedeli, čím potešiť toho druhého.
                                    rej vzchádza výborné jedlo pre celú rodinu.   Poznáte ten moment z filmov, kedy
                                    Základom každého pokrmu sú kvalitné surovi-  sa hlavnému hrdinovi pri pohľade
                                    ny, ktoré je na Slovensku veľmi ťažké zohnať.   na vyvolenú roztiahnu zreničky, oko-
                                    Teda bolo to ťažké, kým neprišli Marián a Ma-  litý svet sa zahmlí a život zrazu
            tej s myšlienkou importovať na Slovensko autentické indické korenie, ryžu   začne dávať zmysel.
            a  ďalšie trvanlivé potraviny pre každého, kto by chcel objaviť čaro Indie    Tak niečo podobné sa stalo Mariá-
            aj u nás doma. A celé sa to začalo pritom veľmi jednoducho.        novi po odokrytí mäsových guličiek
            Bol to práve Matej, jeden zo zakladateľov, ktorý predstavil a takpovediac   v korenistej omáčke, Kofta Bhoona
            otvoril nový svet chutí a vôní svojmu dlhoročnému priateľovi Mariáno-  s basmati ryžou, ktoré dostal
            vi, ktorý práve oslavoval narodeniny na záhradnej grilovačke. Obaja, ako    darom.













































            158
   155   156   157   158   159   160   161   162   163   164   165