Page 130 - Bedeker_2020.indd
P. 130

REŠTAURÁCIA GÉRY



        Žilina






            Jána Kalinčiaka 37, 010 01 Žilina
            041/564 03 20
            9-22:00
         f  geryrestaurant

        Reštaurácia Géry v Žiline, ktorú sme navštívili sa nachádza   ponúkli možnosť výberu z  rôznych druhov jedál a  záro-
        v ul. Na Priekopách 29. Vďaka svojej polohe je pomerne   veň si vytvorili a udržali svoj vlastnú koncepciu, ktorá sa
        ľahko dostupná nielen pre domácich zákazníkov, ale aj pre   stane ich značkou. Znie to síce na prvý pohľad jednodu-
        všetkých návštevníkov Žiliny, ktorí radi spoznávajú hlavne   cho, ale dosiahnuť svoje vytýčené ciele nie je v  oblasti
        centrá navštívených miest.  Ponuka jedál  z miestnej ku-  gastronómie vôbec ľahké. Keďže neexistuje žiaden uni-
        chyne je pestrá, nie však príliš rozsiahla, takže z jedálneho   verzálny recept, ktorý by bol zárukou úspešnosti reštau-
        lístka si ľahko vyberie každý hosť podľa svojej chuti. Táto   rácie, každý reštauratér to skúša po svojom. Možností je
        obľúbená reštaurácia sa stala pre svoju kvalitu, pohotový   viacero,  napr. zameranie sa  na regionálnu  gastronómiu,
        personál, príjemné prostredie a  rozumné ceny vyhľadá-  experiment s fúziou domácej a svetovej kuchyne, prispô-
        vanou destináciou na kulinárskej mape Žiliny. V interiéri   sobenie  ponuky tak, aby oslovila širokú klientelu, alebo
        nájdeme originálne výtvarné diela, ktoré vdýchli tomu-  naopak zamerať sa výlučne len na konkrétnu skupinu zá-
        to priestoru nový rozmer.  Varí sa tu z čerstvých surovín,   kazníkov. Je pritom zaujímavé, že to čo sa osvedčí  ako
        nechýbajú sezónne ponuky, takže aj náročný zákazník si   správna cesta býva často odlišné od pôvodných predstáv.
        tu príde na svoje. Predjedlá, šaláty, polievky, bezmäsité   Preto je pravdepodobne jediným správnym riešením neu-
        i mäsité pokrmy, steaky, ryby, múčne jedlá a sladkosti – to   tíchajúca ochota experimentovať, snažiť sa zaujať niečím
        všetko sa dá nájsť v jedálnom lístku, ktorý zahŕňa špeciali-  originálnym a zároveň brať do úvahy aj lokalitu, v ktorej
        ty domácej i svetovej kuchyne. Nechýba ani detské menu.   sa prevádzka so svojou špecifickou klientelou nachádza.
        Dávajú si tu záležať na pekne naaranžovaných a poctivých   Veď aj podľa Darwinovej evolučnej teórie prežijú len
        porciách, ktoré potešia všetky zmysly. Možnosť usporia-  tie živočíšne druhy, ktoré sa dokážu prispôsobiť podm-
        dania rodinných osláv, svadieb, firemných večierkov a po-  ienkam v ktorých sa nachádzajú a zároveň si udržiavajú
        sedenia v uzavretej spoločnosti dotvára obraz širokej pa-  schopnosť  adaptácie.
        lety služieb, ktoré sa neobmedzujú len na gastronómiu.   Naša návšteva v reštaurácii Géry bola pre nás príjemným
        V každom prípade, dobré jedlo je to, čo na reštaurácii za-  prekvapením a  jej návštevu odporúčame všetkým ná-
        ujíma zákazníkov najviac. Najväčším problémom väčšiny   vštevníkom Žiliny
        reštaurácií býva vyladenie ponuky tak, aby svojim hosťom






































       130
   125   126   127   128   129   130   131   132   133   134   135