Page 21 - BEDEKER GURMAN 2021
P. 21
GASTRO
stropom – to všetko do seba per-
fektne zapadá a spája do harmo-
nického celku ilúziu domáceho
i kaviarenského prostredia, indus-
triálny, no zároveň aj moderný
vzhľad.
Kapacita viac ako 80 miest na se-
denie v tejto štýlovej reštaurácii je
dostatočná aj na usporiadanie ro-
dinných osláv, firemných večierkov,
či iných spoločenských akcií. Thema
ponúka denné menu a výber z Á la
carte. V jedálnom lístku reštaurá-
cie Thema nájdeme jedlá domácej
i medzinárodnej kuchyne. Samo-
zrejmosťou je dôraz na používanie
čerstvých ingrediencií, moderné
postupy pri príprave jedál (sous-vi-
de). Na svoje si tu môže prísť nie-
len náročný zahraničný hosť, ale aj
domáci „kunšaft“ ktorý si najradšej
pochutná na poctivej domácej ku-
chyni, prípadne pamätníci z čias,
keď sa v Bratislave hovorilo viac
po nemecky, židovsky a maďarsky,
ako po slovensky. Nechýbajú ani
steaky, špeciality talianskej kuchy-
ne, ľahké mediteránske jedlá, ale
i rezance Udon. Kto si nevie odpus-
tiť babičkinu kuchyňu, určite neo-
hrdne poriadnou porciou domácich
parených buchiet s posýpkou podľa
vlastného výberu.
Je potešiteľné, že v Bratislave sa
neustále skvalitňuje ponuka gas-
tronomických prevádzok, ktoré
kvalitou svojich služieb nemalou
mierou prispievajú k tomu, aby sa
sem návštevníci našej k metropoly
radi vracali.
Naša návšteva v reštaurácii Thema
nás utvrdila v presvedčení, že tento
pozitívny trend je prínosom nielen
pre ľudí pracujúcich v gastronómii,
ale aj pre dobrú povesť „krásavi-
ce na Dunaji“ ako mesta, ktoré sa
oplatí navštíviť.
BEDEKER GURMÁN 19