Page 128 - BEDEKER GURMAN 2021
P. 128
GASTRO
reštauráCia CameLot
19, Kováčska 226, 040 01 Košice, Slovensko
✆ +421 903 580 580
15:00–22:00
www.camelotkosice.sk
V Košiciach sme navštívili reštauráciu s tajuplným názvom Camelot.
to sa aspoň trochu zaujíma o historické legendy a mýty, toho tento si tu môžu vychutnať svoj dúšok.
Knázov vôbec nezaskočí. Rovnomenný hrad Camelot bol totiž miestom, Čapuje sa tu Pilsner Urquell, ktorý
kde hodovala na opulentných hostinách za okrúhlym stolom družina le- vám prinesú na stôl načapovaný
gendárneho kráľa Artuša. V košickej reštaurácii Camelot sa touto legendou podľa vašej voľby. Na výber sú tri
inšpirovali. V menu nájdeme okrem iného aj nezvyčajné názvy jedál ktoré možnosti. Mlieko, Šnyt a Hladinka.
sú vyčerpávajúcim menným zoznamom rytierov sedávajúcich za jedným Znalci piva určite vedia o čom je reč.
stolom s už spomenutým kráľom. Historické prostredie tejto prevádzky Po úvodnom zvlažení hrdla dobre
možno nezodpovedá vkusu každého návštevníka je vskutku pôsobivé. Kle- vychladeným pivom sa podľa nás
nutý strop pivnice, drevené stoly a stoličky, štýlový interiér – to všetko vo na začiatok hostiny sa asi najlepšie
vás prebudí romantickú dušu a vy sa môžete tešiť na skvelú hostinu. hodí čerstvo pripravený „tatarák“
V ponuke menu dominujú najmä sýte mäsové špeciality, kto si však potrpí zo surovej sviečkovice slovenského
na optimálny index BMI, nájde tu taktiež pre seba presne to, čo potrebuje. pôvodu, alebo pivná klasika v po-
Jedlo je tu pripravované z čerstvých surovín, mäso je dodávané od lokál- dobe domácej tlačenky. Pokračo-
nych dodávateľov ale tou najhlavnejšou ingredienciou je láska k vareniu vať môžete napríklad vynikajúcou
a poctivý prístup k remeslu. Zákazníci sa každý mesiac môžu tešiť na špe- klobáskou z miestnej farmy. Samo-
ciality mesiaca. Priaznivci zlatistého moku korunovaného bielou čiapočkou zrejme, chuť a vkus každého hosťa
ko vravia naši bratia Česi, „je až s podivem“, že prevádzka tohto typu
Anielen že prevyšuje ostatné nie príliš výrazné gastronomické zariadenia
lokalizované v nákupných centrách, ale kvalitou svojich ponúkaných služieb
dosahuje úroveň, ktorú by sme na tomto mieste vôbec nečakali. „Koliba
look“ a nákupné centrum? Why not? Zákon ponuky a dopytu je však ne-
úprosný... To, čo sa ráta je záujem „publika“ a v prípade reštaurácie Koliba
Bôrik Max si na nezáujem zákazníkov v žiadnom prípade nemôžu sťažovať.
V jedálnom lístku (pre fajnovejších znalcov označovanom zásadne len „Á la
Carte”J), nájdeme pestrý výber jedál, ktorý však nie je zbytočne rozkoša-
tený. Kto má chuť na špeciality slovenskej kuchyne, môže si dopriať našu
národnú klasiku. Kto však túži po jedlách medzinárodnej kuchyne rozhodne
neodíde neuspokojení. Príjemný interiér v ktorom na vás zovšadiaľ dýcha
neopakovateľná slovenská atmosféra je vodou na mlyn pre hľadačov au-
tentickej slovenskej identity. Netvrdíme, že naše národné špeciality chutia
každému, ale ten, kto si ich zamiluje zvyčajne na ne nedá dopustiť do konca
svojho (krátkeho, či dlhého?) života. Nepremeškajte preto svoju príležitosť
zabudnúť na každodenný zhon a „pozabudnute sa“ v inšpirujúcom prostre-
dí reštaurácie Stodola Bôrik Max v popradskom nákupnom centre OC Max.
Na vašu návštevu sa teší tím pracovníkov tejto úspešnej gastro prevádzky.
126