Page 66 - Bedeker_2020.indd
P. 66
BISTRO BALDISIMI A SMOOTHIE BAR
Trnava
Tamaškovičova 2726/1, 917 01 Trnava
0903 888 258
7:00-16:00
www.baldisimi.com
V Trnave sme navštívili prevádzku Baldisimi, čo je vlast- Bowl. Tento pokrm spája oceánske chute Havaja s japon-
ne Bistro a Smoothie bar v jednom. Zameriavajú sa tu na skou jemnosťou. Sú to špeciálne ochutené veľké šalátové
zákazníkov, ktorí si potrpia na kvalitu a čerstvosť použí- misy plné tých najčerstvejších a najchutnejších ingredi-
vaných surovín. To však nie je jediné kritérium, pretože encií . Jednoduché a zároveň pestré. To treba rozhodne
popri kvalite a čerstvosti sa zároveň aj chcú zdravo stra- vyskúšať. Mysleli tu na všetkých, vegetariánov, bezlepko-
vovať. Výhodou bistra oproti klasickej reštaurácii je, že sa vých, bezlakózových iných. Nechýbajú ani výborné dezer-
nachádza v malom priestore, takže kuchyňu od zákazníka ty a letecké prémiové ovocie, ktoré dozrievalo v krajine
delí len pár krokov. Interiér bistra Baldisimi je hipsterský, pôvodu. Polotovary by ste tu hľadali márne, všetky výrob-
originálny s drevenými sedačkami zavesenými na hru- ky si pripravujeme sami. Mimochodom viete ako sa slovo
bých lanách a zo 100% recyklovaného materiálu. V Bistre bistro udomácnilo pre tento druh prevádzky ? Jedna le-
Baldisimi ponúkajú široký sortiment občerstvenia typic- genda hovorí, že v záverečnej fáze napoleonských vojen
kého pre tento druh prevádzky. Veľký výber svetových v Paríži ruskí kozáci zvykli pokrikovať na obsluhu v reštau-
raňajok je základom pre úspešný štart do dňa. Smoothies, ráciach „bystro, bystro“, aby im čo najrýchlejšie priniesli
croissanty, rôzne druhy pomazánok, NYC Benedikt, ang- niečo pod zub. Podnikaví majitelia si to všimli a pred svo-
lické raňajky a iné dobroty. Počas dňa si tu môžete dať je podniky vyvesili nápis Bistro, aby prilákali zákazníkov,
burgre, kurací steak obalený v slaninke plnený guacamole ktorí chceli byť rýchlo obslúžený. V trnavskom Bistre Bal-
a novinku na našom gastronomickom trhu – Hawaii Poke disimi to veľmi dobre vedia.
66