Page 26 - Bedeker_2020.indd
P. 26

REŠTAURÁCIA MOREE



        Bratislava






            v blízkosti Hlavnej stanice, Žabotova 7, 811 04 Bratislava
            0911 191 891
            10:00-22:00
            www.moree.co


        Viete si predstaviť jedlo naservírované na tanieri tak, že   votnosť takéhoto diela, ktoré v prevažnej väčšine prípa-
        najskôr sa neviete dosýta na neho vynadívať a potom vám   dov končí v našich útrobách...
        príde ľúto túto nádheru narušiť príborom ? Viete, čo má   Na druhej strane trvanlivosť obrazu, ktorý si obľúbime je
        spoločné gastronómia a výtvarné umenie ? Je toho oveľa   prakticky až do jeho zničenia, či odcudzenia  takmer ne-
        viac, ako by bežný „smrteľník“ mohol očakávať. Je toho   konečná a pohľad na neho nám môže prinášať opakované
        MOREE...                                              potešenie.  Ak si však odmyslíme špecifickú vôňu farieb,
        Je tu však aj dosť výrazných rozdielov.               plátna a rámu, tak musíme konštatovať, že nevonia. A čo
        Napríklad, oproti výtvoru výtvarníka má esteticky naaran-  tak ochutnať ho ? Nie, Veď to by bolo úplné barbarstvo...
        žované jedlo zopár výhod. Stačí si len uvedomiť fakt, že   To, čo tieto dva na prvý pohľad úplne odlišné svety spája,
        ho najskôr „konzumujeme“ len  svojimi očami, až potom   je estetická extáza, potešenie z  viaczmyslového zážitku,
        začneme vnímať jeho vôňu, následne sa dostaví Pavlovov   pokoj v  duši, nastolenie vnútornej harmónie  a  v  nepo-
        reflex a nakoniec zapojíme do procesu vnímania naše   slednom rade pohladenie ega.  Takže pozor, konzumovať
        chuťové  bunky.  Nevýhodou  je väčšinou  veľmi  krátka  ži-  len v rozumných množstvách a poznať svoju mieru.























































       26
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31